ŠOKANTNO – Lazar Ostojić prvi vegan jastreb

Posted by

Potpuno vegan proizvod na tržištu u Srbiji, nikad ranije viđeno, prvi put kod nas i u svetu! Sada pustite PLAY i nastavite sa čitanjem.

Lazar Ostojić aka Lazaruss, masterirao klasičnu gitaru u Holandiji i Beogradu, nekonvencionalni kreativac, odbegli klasičar, zajebavant, ne voli nabrajanja ali sam ipak nabrojala, bade-mantilaš, vegan.

Ispadanje iz konvencija, opiranje – Lazaruss poručuje

Just do it, be yourself, budi svoj, ne daj na sebe… Rekao bih samo – nemoj da posustaneš, čuvaj svoj jastreb kokos pinky hair. Ne budi nužno jastreb, možeš i lav. Ne treba ti kokos, može i narandža. Ne mora pinky – lepa je i nebesko plava. A hair? Možeš to i ćelav.

Jastreb a vegan?

Išao sam postepeno ka tome u periodu od 2012 do 2014. Prvo sam prestao sa svim kopnenim mesom. Posle godinu dana sa ribom i vodenim živuljkama, a onda leta 2014 i ostali dairy.

Zašto?

Ono, jes jednim i bitnim delom jer me zanima koliko i kako se može unaprediti sveukupni zivot okolo, ali velikim delom je želja za promenom, menjanje i beg od rutine i ponavljanja, stalna lomljava postojeće ljuske i ostvarivanja nove mogućnosti ili izraza.

jastreb kokos

Da li istu filozofiju primenjuješ i u muzici?

Hvala na ovom pitanju, molio sam se da bude baš takvo. Primenjujem, u stvari, puštam da me povuče na drugu stranu u muzici kad dođe vreme.

Kako je izgledao tvoj muzički put i ko je Lazar Ostojić pre i posle Jastreba?

Tih puteva je više i oni su različiti. Konkretno ulazak u muziku počinje ’98. kada sam sa 11 godina počeo da sviram klasičnu gitaru.

Što se energije koju Jastreb Kokos Pinky Hair nosi tiče, ona je uvek bila tu, samo je sa godinama sazrela želja da ta priča dobije više života i tako izađe kao predstava pred ljude.

Lazar Ostojić je uvek Lazar Ostojić, samo mu je vremenom postalo više jasno koje spone oseća unutar sebe, i tako onda i deluje – đa klasika, đa rok, đa apsurd, đa pop.

O čemu pevaš u pesmi Jastreb Kokos Pinky Hair? Može prevod?

To je višeslojna zajebancija. Prvenstveno, bitno mi je da ljudi dožive to kao borbu za zajebanciju, ili bitku za istu. Zbog toga se tu nalazi i intro i outro koji to jasno stavljaju do znanja ali na neki način i traže dozvolu da se tako nešto ostvari.

U njoj se nalazi moja autobiografija noći ali u samom tekstu i načinu predstavljanja ja izmeštam svoj unutrašnji doživljaj i putujem do tuđe perspektive. Trudim se da iz tuđih grudi doživim taj combo petka i subote.

Jastreb je predatorska ptica, lovac. Dakle, u startu imamo tu notu u celom sklopu, a sklop je zapravo outfit, koji nosi karakter jastreba, kokos i njegovu vodicu ustoličenu uz pomoć krune – sedla na glavi i pink slamčicu. Dakle – u isto vreme imamo servilni i predatorski karakter koji su u duelizmu

I još nešto

https://www.facebook.com/lazarusserbia/videos/1943922959199317/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.