Ne lažite svoju decu

Posted by

Ne lažite svoju decu da moraju da jedu svoje prijatelje.

Istina je da ne moraju. Istina je da time štete svom telu. Istina je da time štete svojoj planeti. Istina je da time nanose bol živim bićima. Istina je da time povećavaju efekat staklene bašte i ubrzavaju globalno zagrevanje. Istina je da zbog toga neka tuđa deca gladuju. Istina je da time zagađuju zemljište i vode. Istina je da će nam okeani uskoro ostati prazni. Istina je da je meso toksičnije od biljaka, čitajte o biomagnifikaciji. Istina je da proteina ima u svakoj biljci. Istina je da gvožđa ima u mnogim biljkama. Istina je da postoje ljudi koji ne jedu meso od rođenja. Istina je da životinje nisu srećne kada ih držite zarobljene i oduzimate im decu. Istina je da između ubistva psa i drugih životinja nema moralne razlike. Istina je da ne moramo da radimo ono što su radili naši preci. Istina je da možete da preuzmete odgovornost za vaspitanje svog deteta, da se informišete bolje, a ne da prepustite društvu da pravi greške za vas. Istina je da nas to “što nam se može” ne čini na vrhu lanca ishrane.

Ne lažite svoju decu da moraju da nose tuđe krzno da bi bili lepi i ugrejani.

Istina je da ne moraju. Istina je da je uzgoj životinja za krzno veoma štetan po našu okolinu i po životinje. Istina je da je proces proizvodnje kože i krzna veoma toksičan. Istina je da postoje veštački materijali koji odlično imitiraju krzno i kožu, a pokazuju ista svojstva. Istina je da su ti materijali često bolji za našu životnu sredinu.

Ne lažite svoju decu da radite ono što je za njih najbolje

Verovatno ne znate bolje, ali istina je da ne radite. Istina je da ih učite da svoje čulo ukusa stave ispred tuđeg života. Istina je da se zbog toga oko 65 milijardi kopnenih životinja godišnje ubije. Istina je da za vašu decu nije najbolje da stave svoje trenutno zadovoljstvo ispred svoje budućnosti. Istina je da će se usled globalnog zagrevanja kom doprinosi masovni uzgoj životinja od 18 do čak 51% svet promeniti još za života vaše dece. Istina je da će navike koje im danas gradite ostaviti zagađenu vodu, prazne okeane i toksičnu zemlju. Istina je da sve ovo možemo da menjamo danas!

Ne lažite svoju decu da će biti zdravi samo ako jedu meso, mleko i jaja

Istina je da će mnoga deca biti zdrava UPRKOS tome što jedu meso, mleko i jaja. Istina je da mnoga neće. Istina je da će mnoga deca imati ekcem na koži zahvaljujući jajima, mleku i ribi. Istina je da će mnoga deca imati konstipaciju zahvaljujući mleku. Istina je da se mesne prerađevine svrstane u grupu kancerogenih proizvoda, zajedno sa azbestom i cigaretama. Istina je da je masnoća iz mesa, mleka i jaja štetna za krvne sudove. Istina je da masnoće iz životinjskih proizvoda mogu biti okidač za Dijabetes tip 2.

Istina je da ne moramo da ubijamo ili plaćamo druge da ubijaju da bismo zdravo odrasli i živeli, ako ne moramo, zašto bismo!?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.